2014-2015 Yilinda Birçok Ülkeden 709 Yabanci Uyruklu Ögrenci Üniversitemizde Egitime Basladi.

Dünyanin Renkleri Üniversitemizde Egitim Için Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, son dönemde yurt disindan Dumlupinar Üniversitesi'ne yogun ilgiyi oldugunu ve 2014-2015 Egitim Ögretim Yilinda YÖS, Devlet Bursu, Türki Cumhuriyetler Sinavi gibi degisik kanallarla farkli ülkelerden 709 ögrencinin DPÜ’de egitim görmeye basladigini, dünyanin farkli renklerinin DPÜ’de bulustugunu bildirdi.

“DPÜ, Bir Dünya Üniversitesi Olacak”

Dumlupinar Üniversitesi'nin hedefinin bir dünya üniversitesi olmak oldugunun altini çizen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan su açiklamalarda bulundu: “DPÜ olarak hedefimiz yaptigimiz çalismalarla dünyada kendinden söz ettiren bir dünya üniversitesi olmak. Bilimde, sanatta, kültürde hem Türkiye’mizde hem de dünyada bas aktörlerden biri olmak. Bütün çabamiz, mücadelemiz, alin terimiz bunun için. Bu yolda da emin adimlarla ilerliyoruz. Bunun en güzel delili de yabanci ögrencilerin üniversitemizi tercih etmeleridir. 2014 yilinda Yabanci Uyruklu Ögrenci (YÖS), Devlet Burslu, Türki Cumhuriyetler Sinavi ile 709 ögrenci üniversitemizde egitime baslamistir. Dünyanin farkli kültürlerinden, ülkelerinden renklerinden ögrenciler DPÜ’de bulusmus; ön lisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere 13 farkli programda 2014-2015 yilinda egitime baslayan ögrencilerle birlikte yabanci ögrenci sayisi 709’a çikmistir. Kütahya’da ve yerleskelerimizde ABD, Almanya, Rusya,Filistin, , Avusturya, Bulgaristan, Hollanda, Burkina Faso, Ukrayna, Yunanistan, Zambia, Afganistan, Arnavutluk, Nijerya, Mogolistan, Çin, gibi ülkeler ile Türki Cumhuriyetlerden birçok gelen dilleri, renkleri, kültürleri ayri dünyanin farkli renkleri ögrencileri görmek mümkündür. Bu sayi her geçen dönem artarak devam edecektir.  

Üniversitemize degisik ülkelerden gelen yabanci ögrencilerimiz, Dumlupinar Üniversitesi Türkçe Ögretim Merkezi’nde (DPÜ-TÖMER) Türkçe ögrenecekler, üniversitemizde kaldiklari müddetçe egitimlerinin yani sira Türk kültür ve tarihini de ögrenme firsati yakalayacaklardir. Burada egitim gören ögrencilerimizin geriye döndüklerinde ülkemizi, Kütahya’yi ve üniversitemizi tanitacak birer kültür elçisi olacaklarina inaniyorum. Yabanci uyruklu ögrencilerin üniversitemizi tercihlerinin artarak sürmesi, Dumlupinar Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olma yolundaki hedefleri açisindan önemlidir.

Ülkemiz, Kütahya’miz ve üniversitemizle kendi ülkeleri arasinda birer kültür köprüsü kuracak bu ögrencilere en iyi ev sahipligini yapacagiz, sahip oldugumuz her türlü bilgi birikimini ve kültürümüzü onlarla paylasacagiz. Onlardan farkli bakis açilarini ögrenecegiz. Bu da bizi zenginlestirecek.”

“Bilimsel Faaliyetler ve Çalismalarla Dünyada Taninan Bir Üniversite Olmak Ayni Zamanda Üniversite- Sanayi Isbirliginin Alt Yapisi Olan Ileri Teknolojiler Merkezi ve Laboratuvarlarimizi Kurduk”

Üniversitemizde egitime baslayan yabanci uyruklu ögrencilerin Dumlupinar Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olmasinda bir asama oldugunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, asil olan bilimsel faaliyet ve çalismalarla dünyada taninan ve söz sahibi olan bir üniversite olmaktir. Bunu saglamak için üniversitemizde hem bilimsel faaliyetlerin alt yapisi olacak hem de üniversite – sanayi isbirligini saglayacak alt yapiyi kurduk. Ileri Teknolojiler Merkezi ve Laboratuvarlarimizi en son teknoloji ile donatarak akademisyen ve sanayicilerimizin hizmetine açtik. Sanayimizin ihtiyaçlarina cevap verecek her türlü donanima sahip Ileri Teknolojiler Merkezimizi (DPÜ – ILTEM) ve Laboratuvarlarimizi akademisyen ve sanayicilerimize hizmet vermektedir. Dört yila yaklasan bir hizmet yilimizda yaptigimiz yatirimlar ve olusturdugumuz alt yapimizla, üniversitemizi her türlü bilimsel arastirmanin yapilabilecegi, sanayinin, isletmelerin yararlanabilecegi üniversite- sanayi isbirligini saglayan bir üniversite konumuna getirdik.  

Son olarak da içinde her türlü uluslararasi ve ulusal kongre, sempozyum gibi etkinliklerin düzenlenebilecegi çok donanimli muhtesem bir Kongre ve Kültür Merkezi projemiz yakinda uygulamaya geçecek. Kongre ve kültür merkezimizin tamamlanmasiyla birlikte üniversitemiz uluslararasi faaliyetlere ev sahipligi yapacaktir.” dedi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Eylül 2014, Perşembe / 1754 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü uluslararası öğrenci merkezi, kültür ve turizm bakanlığı, kütahya ticaret ve sanayi odası,

Bu Kategorideki Diğer Haberler