Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Oryantasyon Programinda I.I.B.F. Ögrencileriyle Bir Araya Geldi…

Prof. Dr. Ahmet Karaaslan: “Dumlupinar Üniversitesini Tercih Edenler Dogru Karar Verdiler” Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi 1.sinif ögrencileriyle oryantasyon programinda tanisti.

“Ögrenciler Dogru Karar Verdiklerini Zaman Içinde Anlayacaklar.”

Program kapsaminda konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ögrenicilerin Dumlupinar Üniversitesini tercih etmeleriyle dogru bir karar verdiklerini ve bu kararin dogrulugunu zaman içinde anlayacaklarini belirterek sözlerine basladi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sözlerine söyle devam etti. “Üniversitemiz, göreve geldigimiz günden su ana kadar mukayese edildiginde baslangiç seviyesiyle kiyaslanamayacak derecede yol kat etti. Hayat, hayal ettiginiz sürece size cevap verir. Kendinize güzel hedefler koyabildiginiz sürece hayat daha renkli ve anlamli hale gelir. Hayatin tek saniyesi bile bosa geçirilemeyecek kadar degerlidir.  

“Hazirlik Egitimi Almayan Lisans Ögrencimiz Kalmayacak.”

Üniversitemiz 5 yil içerisinde dünyanin ilk 500 üniversitesi içinde olacak. 10 yil içerisinde dünyanin ilk 50 üniversitesi içerisine girecegiz. Bu hayal degil bu hedeflere ulasmak için her türlü altyapimizi bugünden tamamliyoruz. Birkaç yil içerisinde Üniversitemizde iyi derecede hazirlik egitimi almayan lisans ögrencimiz kalmayacak. Yabanci dilin meslek hayatinizda ne anlama geldigini çok iyi idrak edenler oldugu gibi birçok arkadasimiz yabanci dilin insan hayatindaki önemini kavrayamayabilir ama bu basamaklari yeterince tirmanmis biri olarak diyorum ki diplomanizin yanina bir yabanci dil ekleyin. Üniversitemize yeni kayit yaptiran 1500 ögrenci arkadasimiz yabanci dili tercih ederek çok dogru bir karar verdi. Yabanci Diller Yüksek Okulunda çok ciddi egitim kadrosu kuruyoruz, tamamlandiginda 400 okutmanimizla Türkiye’nin en ciddi dil egitimi veren üniversitelerinden biri olacagiz.” dedi.

“Kültür ve Kongre Merkezi, Kütahya ve Türkiye’nin Kazanci Olacak.”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan temeli yakin zamanda atilacak olan Kültür ve Kongre Merkezine deginerek, merkezin son teknolojiyle donanimli olacagini, binanin kendi elektrigini kendi üretecegini, böyle bir merkezin Türkiye’de tek olacagini ve 2-3 yil içinde hizmete girerek günün 24 saati açik kalacagini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sözlerine söyle devam etti; Kültür ve Kongre Merkezimiz hem Kütahya’nin hem de Türkiye’nim kazancidir. Kültür ve Kongre Merkezimizle disaridan daha çok misafiri Kütahya’miza çekecegiz.

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Kütüphanemize gidin kitap okuyun. Kütüphanemiz üniversiteler içerisinde çok gelismis bir kütüphanedir. Teknolojik anlamda ne varsa kütüphanemize getirmeye çalisiyoruz. Kütüphanemizde suan 500 bine yakin kaynak bulunmaktadir bizim hedefimiz bu kaynagi 1 milyona çikartmaktir.

Ögrencilik hayatinizi pasif olarak geçirmeyin. Spor yapin, her gün 1-2 saatinizi yabanci dile ayirin, ders kitaplarinizin disinda kitaplar okuyun. Zararli aliskanliklardan uzak durun, hayatinizi planlayin. Beslenmenize dikkat edin. Bizler sizler için Gida Mühendislerimiz ve Gida Teknikerlerimiz esliginde kalorileri hesaplanmis 4 çesit yemegi çok cüzi bir rakamla sizlere sunuyoruz. Sizlerin yiyemeyecegi yemekleri çikartmiyoruz. Kampüsümüz Türkiye’nin en güzel mimarisine sahip kampüsüdür. Bizler elimizdeki tüm personelimizi ögrencilerimizin hizmetine sunuyoruz ve önceki dönemlerle karsilastirilamayacak kadar teknolojiyi benimsedik.

“Ögrenciler için Her Imkân Kampüslerimizde Mevcut.”

Kampüsümüzde tüm imkân sizler için mevcut. Kampüsümüzde olimpik havuzumuz, Türk hamamimiz, spor salonumuz, konuk evimiz hizmetinizdedir. Üniversitemizden mezun olurken olgun bir hale gelmis, yabanci dil ögrenmis, sevecen, hos görülü bir sekilde mezun olun.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan son olarak Oryantasyon programi kapsaminda ögrencilerden gelen sorulari cevapladi.

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Eylül 2014, Çarşamba / 2364 defa okundu.

Etiketler : dpü, Recep Tayyip Erdoğan, 24 kasım öğretmenler günü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler