Yabanci Diller Yüksekokulumuz, Yeni Ögrencileriyle Bulustu

Yabanci Diller Yüksekokulumuzda, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in, Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda Yabanci Diller Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Kaan Erarslan’in, Yabanci Diller Yüksekokul okutmanlarimizin ve çok sayida ögrencinin katilimiyla bilgilendirme toplantisi yapildi.

Toplantida konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari vurguladi: “Üniversitemize, sehrimize hos geldiniz. Alacaginiz egitimi, size sunulan imkânlari, buradaki kardeslik, arkadaslik ortamini Türkiye’de baska bir üniversitede bulamayabilirsiniz. Bizim bir rüyamiz var. Dumlupinar Üniversitesi’nin bundan sonraki bes sene içerisinde dünyanin en iyi ilk 500 üniversitesi içine girmesini saglamak. Bunun için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Daha sonraki on yil içerisinde de dünyanin en iyi ilk 50 üniversitesi içerisinde yer almayi istiyoruz. Ilk 50 içerisinde yer alacagimiza yürekten inaniyoruz. Samimiyetle konulmus hedefler daima gerçeklesir.

Dumlupinar Üniversitesi, Türkiye’nin yabanci dil egitim merkezi olacak.

21. yüzyilda hangi isle ugrasirsaniz ugrasin, ister akademisyen olun, ister ticaretle ugrasin yabanci dil bilmiyorsaniz basarili olamazsiniz. Biz yabanci dilin önemini çok iyi biliyoruz. Bunun için önemli yatirimlar yapiyoruz. Yabanci Dil Köyü yapacagiz. Orasi mini bir Londra, New York olacak. Dumlupinar Üniversitesi Türkiye’nin yabanci dil egitim merkezi olacak.

Türkiye’nin geleceginde hayati öneme sahip konularinda projeler yapiyoruz.

Diger önemli bir adimimiz DPÜ-ILTEM. Buradaki laboratuvarlarimizi çok önemsiyoruz. Türkiye’nin sahip oldugu en iyi laboratuvarlardan birisine sahibiz. Dünyanin son teknolojisine takip ediyoruz. Bu mikroskoplar birçok bilim alaninda hizmet verecek kalitede.  Laboratuvarlarimiza çok yatirim yaptik. Yapmaya da devam edecegiz. Türkiye’nin her yerinden laboratuvarlarimiza ilgi var. TÜBITAK’a çok ciddi projeler sunuyoruz. Türkiye’nin geleceginde hayati öneme sahip konularda projeler yapiyoruz.

Ögrencilerin mutsuz oldugu yerde, basarili egitim olmaz. Sizler bizim misafirimizsiniz. Burasinin kiymetini bilin. Burada sizin beden ve ruh sagliginizin iyiligi için bütün çalismalari yapiyoruz.” dedi.

Programda konusma yapan Rektör Yardimcimiz ve ayni zamanda Yabanci Diller Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Kaan Erarslan yabanci diller yüksekokulu hakkinda bilgi vererek sunlari vurguladi: “2012 yilinda Yabanci Diller Yüksekokulu kuruldu. Önemli yatirimlar yapilarak altyapisi tamamlandi. 52 adet Ingilizce okutmanimiz var. Iki adet Almanca okutmanimiz var. Birer adet Ispanyolca, Fransizca, Almanca, Rusça, Arapça, Italyanca okutmanimiz var. Ingilizce temel yabanci dilimiz. Ayrica isteyen ögrencilerimiz ikinci yabanci dil egitimi de alabilirler.

Bu yilinizi iyi degerlendirin. Yabanci dili ögrenmeye ve uygulamaya çalisin. Yabanci network agi olusturun. Onlarla Ingilizce iletisim kurun. Ingilizce akademik ve is hayatimiz için hayati önem tasiyor.

Cambridge Üniversitesi Yayinevi ile anlasmamiz var. Egitim kadromuz belli araliklarla Cambridge Üniversitesinin egitici egitimlerine katilarak gelismelerini sürdürüyorlar.” dedi.

Temel Yabanci Diller Bölüm Baskani Okutman Halil Ibrahim Karabulut; Yabanci Diller Yüksekokulu ve burada verilecek egitim hakkinda, ögrencilere ayrintili açiklamalarda bulundu.

Konusmalarin ardindan geçen sene hazirlik programini basariyla tamamlayan ögrencilerden Duygu Altinuç ve Gamze Tekin tecrübelerini yeni ögrencilere aktardi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2014, Salı / 2370 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya belediyesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler