HAYDI ÇOCUKLAR KAZIYA

Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümümüzün katildigi Eskisehir’de 8. Pismis Toprak Sempozyumu’nda “Haydi Çocuklar Kaziya” adli etkinligin dördüncüsü düzenlendi.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Arkeoloji Bölüm Baskanimiz Prof. Dr. Nejat Bilgen su açiklamalarda bulundu: “Çocuklar arkeologlar gibi giydirildi. Sonra onlara kisa bir egitim verildi. Egitimden sonra çocuklar kendileri için ayrilan ve Seyitömer Höyükte açiga çikarilan bir yapinin maketi içinde çukurlara gizlenmis imitasyon eserleri kazi yöntemleri kullanilarak açiga çikardi. Daha sonra eserleri temsili müzeye teslim edip katilim belgelerini ve bilgilendirme brosürlerini aldilar. Seyitömer Höyük Kazisi’ni tanitan afislerden olusan sergiyi gezdikten sonra arkeoloji maceralari sona erdi. Bu arada daha küçük katilimcilar ise Seyitömer Höyük’te bulunan bazi eserlerin çizimlerini boyadilar. Bu etkinliklerdeki amacimiz çocuklara arkeoloji bilimini tanitmak ve onlara tarihi eserleri koruma bilincini asilamak.

Ekibimizi bu etkinlige davet eden ve etkinlik sirasinda bize desteklerini esirgemeyen Tepebasi Belediyesine ve Belediye Baskani Ahmet Ataç'a sonsuz tesekkürlerimizi sunariz.” dedi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2014, Salı / 2475 defa okundu.

Etiketler : tavşanlı kaymakamlığı, dpü tavşanlı uygulamalı bilimler fakültesi, dpü ileri teknolojiler merkezi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler