Üniversitemiz BESYO’da Özel Yetenek Sinavlarina Yogun Ilgi

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO) 2014-2015 Egitim Ögretim Yilinda ögretim görecek ögrenciler için açtigi özel yetenek sinavina 1180 ögrenci basvurdu.

Doç. Dr. Mehmet ACET

“Sinavlarimiz, Dogru, Güvenilir, Adil Ve Obkektif Yapiliyor”

DPÜ BESYO ögrencisi olmak isteyen ögrencilere, Özel Yetenek Sinavlarinin baslamasindan önce bir konusma yapan BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Mehmet Acet, amaçlarinin sporcular arasinda en iyilerini seçip spor egitimcisi olarak yetistirmek oldugunu ifade ederek sunlari söyledi: “Üniversitemiz Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sinavi ile ögrenci alimina 1994 yilinda basladi. Bugün 21. Sinavimizi düzenlemenin mutlulugu içerisindeyiz. Özel yetenek sinavlarinda amaç belirli bir düzeyde spor yapmis ve sporu bir yasam biçimi olarak benimsemis sporcular arasindan en iyilerini seçip spor egitimcisi yetistirmektir. Son yillarda yeni açilan üniversiteler ve artan ögrenci kontenjani yaninda spor egitimi veren okul sayisindaki artis ve beden egitimi ve spor ögretmenligi atamalarindaki kontenjan kisitlamasi nedeniyle bölümlere basvuru sayisi her geçen gün düsmektedir. Buna ragmen yüksekokulumuzda akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginlesmesi, egitim kalitesinin yükselmesi, üniversite takimlarinin ulusal düzeydeki basarilari, milli sporcularimizin Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Sampiyonlari, Akdeniz ve Karadeniz Oyunlarinda kazandiklari madalyalar ve özgün sinav sisteminden ötürü yüksekokulumuza ilgi her geçen gün artmaktadir. Sinavlarimiza yurdun tüm illerinden müracaatlar, sinavlarin dogru, güvenilir ve objektif yaptigimizi göstermektedir. Üniversitemiz sinavlarinin adil ve güvenli biçimde yapilmasi için her türlü hazirlik yapilmis bulunmaktadir” dedi.

Doç. Dr. Acet, sinavlarin en iyi bir biçimde yapilmasi için destek ve katkilarindan dolayi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile akademik ve idari personelimize tesekkür etti.

1180 Ögrenci Dpü Besyo Ögrencisi Olmak Için Kiyasiya Yarisiyor

Doç. Dr. Mehmet Acet, sinavlara 27’si bayan, 37’si erkek olmak üzere 64 milli sporcunun katildigini kaydederek, atletizm dalinda 23 bayan, 104 erkek; basketbolda 15 bayan, 98 erkek; futbolda 30 bayan, 536 erkek; hentbolda 29 bayan, 120 erkek; güreste 38 erkek; voleybolda 49 bayan, 74 erkek olmak üzere toplamda 173’ü bayan, 1007’si erkek olmak üzere toplam 1180 adayin DPÜ BESYO ögrencisi olmak için basvuruda bulundugunu söyledi. 

Milli Sporcularin Dpü Tercihi Memnuniyet Verici

27’si bayan, 37’si Erkek olmak üzere 64 milli sporcunun özel yetenek sinavlarina katildigini belirten Doç. Dr. Acet, milli sporcularin DPÜ tercihinin de memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Sinavlarin Objektif Ve Güven Içinde Geçmesi Için Önlemler Alindi

Sinavlarinin adil, güvenli ve objektif biçimde yapilmasini saglamak için gereken önlemlerin alindigi görüldü. Kapali Spor Salonunda yapilan bazi sinavlarin disarida ögrenci ve aileler tarafindan izlenmesi için ekran kuruldu. Objektif degerlendirme için bilgi teknolojilerinden yararlanilan sinavlar kameralarla da kayit altina aliniyor.

Saglik Ekibi Ve Ambulans Hazir Bekletiliyor

Ortaya çikabilecek olasi saglik sorunlari ve sakatlanmalara karsi ambulans ve saglik ekibinin hazir bekletildigi görüldü.

Aday Ögrencilerde Heyecanli Bekleyis

Özel Yetenek Sinavlarina katilan aday ögrenciler, yarismaya katilmak için siralarini beklerken heyecanli olduklari gözlerden kaçmiyordu. Ilk gün baslayan özel yetenek sinavlarina katilan adaylar, DPÜ BESYO ögrencisi olabilmek için en iyi performanslarini sergilemeye çalistilar.

DPÜ BESYO Özel Yetenek Sinavlari iki asamali olarak gerçeklestirilecek. Birinci asamada sportif beceri testi uygulanacak; II. asamaya kalan adaylarda sürat ve kondisyon testleri uygulanacak. Ilan edilen kontenjan sayisi kadar aday elde ettikleri derecelere göre siralanarak DPÜ BESYO ögrencisi olmaya hak kazanacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Ağustos 2014, Pazartesi / 2582 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler