Üniversitemiz Ögrenci Sayisi 50 Bine Yaklasti

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Dumlupinar Üniversitesi’nin ÖSYM tarafindan açiklanan yerlestirmelere göre en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldugunu bildirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupinar Üniversitesi’nin Anadolu’da ayni dönemde kurulan üniversiteler arasinda en hizli gelisen ve en çok ögrenciye ulasan bir üniversite oldugunun altini çizerek, “Dumlupinar Üniversitesi kuruldugu 1992’den bu yana hizli bir gelisme göstermis, üniversite yerleskesinde fiziki gelismesini hizla tamamlamis, Selçuklu, Osmanli ve Modern mimarisi ve fiziki konumu itibariyle diger üniversitelere örnek gösterilen bir üniversite olmustur.  Üniversitemizin tercih edilmesinde gerek Kütahya’nin ulasim kolayliklari gerek tarihi, kültürel dokusu ve dogal güzellikleri gerekse huzurlu bir kent olmasi tercihlerde önemli bir etkiye sahip olurken diger yandan üniversitenin ögrencilere sundugu egitim imkânlarinin ve kalitesinin de son derece etkili oldugunu düsünüyoruz. Bir diger husus da üniversite ögrencilerimizin üniversitemiz ile ilgili sosyal medyada olmak üzere paylastiklari güzel düsünceleridir.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, 2014-2015 Egitim Ögretim Yilinda Dumlupinar Üniversitesi ögrenci sayisinin 50 binlerde olacagini ifade ederek sunlari söyledi: “Geçen yil ögrenci sayimiz 46 binlerdeydi.  Bu ögrencilerin 9 bine yakini mezun oldu. Bu dönem üniversitemizi kazanarak yerlesen ögrenci sayisi 12.371.  toplamda 13.717 kontenjanimiz var açik kalan kontenjan sayimiz 1346’tir. Açik kontenjanlarimiz ek yerlestirmelerde dolacaktir. Ayrica Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Egitimi ve Spor Okulumuz (BESYO) özel yetenek sinavi ile ögrenci alacaktir. Yeni kayit olacak ögrencilerimizle birlikte Dumlupinar Üniversitesi ögrenci sayisi 2014-2015 yilinda 50 bin dolaylarinda olacaktir.

Akademik Kadroyu Güçlendirdik, Merkezi Laboratuvarlarimizi Tamamladik, Milyonlarca Lira Yatirim Yaptik

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, artan ögrenci sayisina ve üniversitesinin gelismesine paralel olarak akademisyen sayisini da artirdiklarini kaydederek sunlari söyledi: “Üniversitemiz hizla büyüyen ve en çok tercih edilen üniversitelerden olmasi nedeniyle bu gelismelere bagli olarak da akademik kadromuzu güçlendirdik. 4 yila yaklasan sürede akademik kadroda yaklasik %100’e varan bir artis sagladik. Üniversitemizde laboratuarlar yeterli degildi. Laboratuarlara milyonlarca liralik yatirimlar yaparak bir üniversitede ne olmasi gerekiyorsa bütün cihazlari aldik. Üniversitemiz laboratuarlari bugün Türkiye’nin en gelismis üniversitelerinin imkânlarina sahiptir. Hem akademisyenler hem ögrencilerimiz her türlü deneyi, arastirmayi laboratuarlarimizda yapabilmektedir.

Kütahya Huzurlu Bir Kent

Yeni egitim ögretim yilinin en iyi biçimde baslayip devam etmesi için tüm tedbirleri aldiklarini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan açiklamasini söyle sürdürdü: “Kütahya huzurlu ögrenciye yaklasimi iyi olan bir kent.  Ögrencilerimiz, tarihi degerlerin, dogal güzelliklerin, termal zenginliklerin ve ulasim imkânlarinin kolay oldugu huzurlu bir kentte ögrencilik hayatlarini sürdürecekler. Kütahya’yi sevecekler. Egitim hayatlarini sürdürecekleri yerleskelerimizde onlarin mutlulugu, onlarin basarili bir sekilde egitim hayatlarini sürdürmeleri için her türlü tedbiri aldik. Onlara kalan sadece çok çalismak ve basarili olmaktir. Ancak basariyi saglayacak sadece üniversitenin sagladigi imkânlar degildir. Basari, ögrencinin de basariyi istemesi ve basariya odaklanarak kendini gelistirmesi,  egitim ögretim hayatini sürekli ögrenerek sürdürmesiyle mümkündür. Onun için ögrencilerimizin isi, basindan siki tutup üniversitemizin kendilerine sagladigi imkânlari iyi degerlendirerek çok çalismalarini ve basarili olmalarini tavsiye ederim.” 

Ögrenci Odakli Bir Üniversiteyiz.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Ögrencilerimizi hayata hazirlamak, donanimli bir insan olarak yetistirip ülkemize kazandirmak için akademik ve idari kadrolarimiz ögrencilerimiz için her türlü fedakârligi yapmaktadirlar. Biz ögrenci odakli bir üniversiteyiz. Ögrencinin basariyi saglayarak mutlu olmasi bizim, önceligimizdir. Bu düsüncelerle üniversitemizi kazanan ögrencileri tebrik eder, basarili bir egitim hayati dilerim” dedi.   

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in verdigi bilgilere göre 2014-2015 yili Dumlupinar Üniversitesi Normal ve Ikinci Ögretim kontenjanlarina yerlesim durumu söyle:

Ögrenim  Kontenjan Yerlesen Açik Kontenjan Yerlesme Orani
Normal Ögretim 8146 7658 488  %94,01
Ikinci Ögretim 5571 4713 858 %84,60
Toplam 13717 12371 1346 %90,19

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ağustos 2014, Perşembe / 3709 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler