DPÜ’ye 53 Ülkeden 802 Yabanci Uyruklu Ögrenci Basvuru Yapti

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupinar Üniversitesi’nde egitim hayatini sürdürmek için 53 ülkeden 802 basvurunun yapildigini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupinar Üniversitesi’ni dünyada taninan bir üniversite yapmak için sürdürdükleri faaliyetlerin meyvelerini almaya basladiklarini belirterek Dumlupinar Üniversitesi’nde egitim-ögretim görmek isteyen dünyanin 53 ülkesinden 802 basvuru oldugunu, Azerbaycan, Kirgizistan ve Türkiye olmak üzere 3 ülkede sinavlarin yapildi

Üniversitede yabanci uyruklu ögrencilerin egitim almasinin önemine deginen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Üniversitemizde egitim alacak yabanci uyruklu ögrenciler üniversitemizde egitim almakla kalmayip ayni zamanda üniversitemizin, Kütahya ve ülkemizin ülkelerinde ve gittikleri yerlerde tanitimini yapacak kültür elçileri, turizm elçileri olacaktir. Ülkemiz ile ülkeleri arasinda köprü görevi göreceklerdir.” dedi.

 Üniversitemizde bu egitim-ögretim yilinda 500 ögrencilik kontenjan ayrildigini bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, 8 Temmuz – 18 Temmuz arasinda ön kayitlarin alindigini; 8 Agustos’a kadar yedek yerlestirmelerin yapildigini, 12-22 Agustos tarihleri arasinda da ek kontenjanlara basvurularin alinip kayit alinacagini bildirdi.

 Üniversitemiz Yabanci Uyruklu Ögrenci Biriminden bildirildigine göre; üniversitelerde yabanci uyruklu ögrenci sayisinin artirilmasinin bir devlet politikasi oldugu ve bu konuda, Disisleri Bakanligi, YÖK ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’in tesvik ve destekleriyle Dumlupinar Üniversitesi’nde okuyan yabanci uyruklu ögrenci sayisini artirmaya yönelik yurt disinda çalismalar yaptiklarini” ifade etmislerdir. Bunun üniversitelesme, üniversitenin dis dünyada bilinirligi, kültürel etkilesim, bilimsel ve ticari isbirlikleri bakimindan da son derece önemli oldugu bildirilmistir. 

 Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “üniversite olarak yabanci uyruklu ögrencilerle ilgili üniversitenin her türlü imkânlara sahip oldugunu ifade ederek, Misafirperver Kütahyalilarin bundan sonraki yillarda daha çok yabanci uyruklu ögrencileri misafir edeceklerini ve buna hazir olmalarinin gerektigini,” ifade etti.

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ağustos 2014, Salı / 2589 defa okundu.

Etiketler : kütahya çini sanatı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler