Leeds Üniversitesi’nden Üniversitemize Ziyaret

Kütahya bölgesindeki maden alanlarina teknik bir gezi yapmak amaciyla Ingiltere Leeds Üniversitesi’nden bir grup, Üniversitemizi ziyaret etti. Bu ziyaret, Dumlupinar Üniversitesi Dis Iliskiler Ofisi & Maden Mühendisligi Bölümü ile Leeds Üniversitesi Proses, Çevre–Malzeme Mühendisligi Bölümü arasinda yapilan isbirligi ile organize edildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’i makaminda ziyaret ile baslayan teknik gezide Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Kaan Erarslan, Maden Mühendisligi Bölümü Ögretim elemanlarindan Prof. Dr. I. Göktay Ediz,  Doç. Dr. Hakan Aykul, Yrd. Doç. Dr. Oktay Sahbaz ile Dis Iliskiler Ofisi çalisanlari gelen gruba Türkiye, Kütahya ve DPÜ hakkinda detayli bilgiler verdi.

Leeds Ekibi bu teknik gezi kapsaminda Ileri Teknolojiler Merkezi laboratuvarlarini ziyaret etti, sonrasinda Seyitömer Açik Ocak Isletmesini, Garp Linyit Isletmeleri Yeralti Ocagini, Emet Bor Isletmesini, Hürok Mermer Fabrikasini ve Kümas Manyezit Isletmesini ziyaret ettiler. Leeds Üniversitesi’nden gelen ekibe, yer alti ve yer üstü madenleri ile cevher hazirlama tesisleri ve prosesleri hakkinda teorik ve uygulamali bilgiler verildi. Bazi ögrenciler, ilk kez bir yer alti madenine girdiklerini ve bir bor madeni gördüklerini dile getirmis olup bu durumun kariyerleri için önemli bir deneyim oldugunu belirttiler. Ayrica mimari açidan da çok farkli bir üniversite oldugunun vurgusunu yaparak Üniversitemize hayran kaldiklarini söylediler.

Bu teknik gezi sirasinda gösterdikleri özveri nedeniyle yukarida bahsi geçen tüm kurumlara tesekkürü bir borç bildiklerini ifade eden Prof. Dr. I. Göktay Ediz, bu tip çalismalarin uluslararasi baglantilar adina önemli olmasinin yani sira sehrimize de katkilari oldugunu belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Temmuz 2014, Perşembe / 2150 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, 30 Ağustos Zafer Bayramı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler