Üniversitemizde Cosku Dolu Mezuniyet Sevinci

Üniversitemizden 8,809 ögrenci mezun oldu. 8 binden fazla ögrenci ve ailesinin katildigi mezuniyet töreni coskulu geçti. DPU Web TV ve Radyo Dumlupinar Mezuniyet Töreninden canli yayin yapti.

Üniversitemiz 2013-2014 egitim ögretim yilinda 8.809 ögrenci mezun oldu. Ögrenciler mezuniyet sevincini aileleri, arkadaslari ve hocalariyla doyasiya yasadilar. Binlerce ögrenci ailesi, çocuklarinin mezuniyet sevincine ortak olurken, mezun olan ögrencilerin okulundan ve arkadaslarindan ayrilmalarindan duyduklari burukluk, hüzün de yüzlerinden okunuyordu. 

Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleskesinde gerçeklestirilen, Soma Maden kazasinda hayatlarini kaybeden madencilerin de unutulmadigi 2013-2014 Akademik Yili Mezuniyet Töreninde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ögrencilere hitaben yaptigi konusmasinda iyi bir insan olmanin önemine isaret ederek sunlari söyledi: “Mutlulugumuzu paylasmak üzere aramizda bulunan herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Bugünün kahramanlari bugün üniversitemizden mezun olan sevgili gençlerimizdir. Ancak benim asil kahramanlarim onlari bugünlere getiren anne ve babalardir. Törenler, bir mutlulugu bir sevincini paylasmak kadar, bir düsünme, durum degerlendirmesi firsati sundugu için de çok büyük öneme sahiptir. Dört yil önce, gençlik hayalleri kurarak bu kutsal yuvaya gelmistiniz. Anneniz, babaniz ne kadar zengin ögütlerde bulunmuslardi: Sizlere çok çalismaliydiniz, arkadaslarinizla iyi geçinmeliydiniz, disarilarda bos zaman geçirmemeliydiniz. Iyi bir meslege, iyi bir gelire sahip olmaliydiniz.  Umarim o gün söylenen sözler yerini bulmustur.

 Bugün, burada hayatin engin okyanuslarina birakiyoruz sizleri. Becerileriniz, burada kazandiginiz bilgiler, iyimserliginiz, dostlariniza ve dostluklara verdiginiz deger hayat basarinizin olusmasinda çok etkili olacak.

Bilgili olmanin, basarili olmakta çok gerekli oldugunu biliyoruz. Ama iyi bir insan olmanin sartlarina sahip olmak, iyilik ve güzellikle anilmanin en az bilgi kadar gerekli bir sermaye oldugunu da unutmamaliyiz.” 

Ögretim elemanlarina egitim ögretim dönemi boyunca yaptiklari fedakârliklara tesekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan: “Türkiye’nin gelecegini insa edecek 21.yüzyilda dünyanin ihtiyaç duydugu çözümleri üretecek gençligin yetistirilmesindeki fedakârliginizi unutmak mümkün degildir. Tarih sizleri hem ülkemizin hem de dünyanin karsi karsiya bulundugu problemlerin çözümünde harcadiginiz olaganüstü çalismayi, gayreti, fedakârligi asla unutmayacaktir. Gelecek sizlerin yetistirdigi gençlerin omuzlarinda yükselecektir. Çalismalarinizi sükran ve minnet duygulariyla tebrik ediyor, azminizin sürekli olmasini diliyorum.” dedi. 

Dünya kronik sorunlarina çözüm bulmada Türkiye’nin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan konusmasini söyle sürdürdü: Çagin öncü güçlerinden biri olmaya aday ülkemiz tarihin dinamiklerini dogru okuyabilir,  ortak aklin çözümlerine gereken önemi verebilir, rasyonel jeopolitik ve jeostratejik politikalar olusturabilirse dünya dengelerinin olusumunda söz sahibi bir ülke olabilecektir. Dünyamizin gelecegini karartacak olusumlara engel olmak, dünyanin kronik sorunlarina çözüm bulmak ancak güçlü bir Türkiye’nin varligi ile mümkün olacaktir.

20. yüzyilda yasanan iki büyük dünya savasin, getirdigi hayal kirikliklari sadece zengin ve gelismis ülkeler lehine çalisan bir ekonomik, politik ve askeri sistemin yerini daha insani yeni bir dünya düzenine birakmadigi takdirde; ekonomik ve sosyal adaletsizlikler, gelir dagilimindaki esitsizlikler, günde 1 dolar gelirle ayakta kalmaya çalisan mazlumlarin çaresizlikleri sürüp gidecek. Belki de bu insani degerlerden yoksun yapilar onlari ayakta tutmaya çalisanlarin bütün çabalarina ragmen bir gün tarih olacak.

Biz hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Gelecek bizim de mutlaka sorunlarin çözüldügü diplomatik masalarda yer alacagimiz bir iyimserlik mustusu veriyor.” 

Üniversitemizin genis bir bilimsel alan olusturdugunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “Son zamanlarda yazilan ve 21.yüzyilda dünyanin nasil sekillenecegini öngörmeye çalisan gelecek bilimciler tahminlerinde Türkiye’ye özel bir önem ve rol tayin etmektedirler.

“Üniversitemiz kendi sorumluluk alani içinde bu büyük beklentinin gerektirdigi gelisme vizyonu çerçevesinde genis bir bilimsel gelisme alani olusturmus bulunmaktadir. “ diyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan,  Üniversitemizde gerçeklesen projeler, Üniversitemizin dünya üniversiteleri siralamasindaki yerine ve bilim politikalari ile ilgili bilgiler verdigi konusmasinin son bölümünde, Üniversitemizin gelecekte marka bir üniversite olacagini ifade ederek, mezun olan ögrencilere hayatlarinda basarilar diledi. 

Mezun ögrenciler adina konusan Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümü ögrencisi Halime Aydin, “Bizim için egitim hayatimizin en önemli basamagi Dumlupinar Üniversitesi olmustur. Çünkü seçtigimiz meslekte basarili olmanin anahtari bizlere burada verilmistir. Bu anlamda üniversitemiz, çagdas teknolojileri kullanabilen, üretim, uygulama ve yönetim alanlarinda tüm ihtiyaçlari karsilayabilecek donanima sahip, uluslararasi is dünyasinda çalisabilecek donanimla hayata atilmamizi saglamistir.” 

Aydin konusmasini söyle sürdürdü:“ Ögrenmeye sizlerin sefkatli kollarinda basladik, ilkögretim ve lise yillarinda gösterdiginiz büyük özveri sayesinde üniversite ögretimi görme basarisini elde ettik. Bu basarinin asil sahipleri sizlersiniz. Anne-babalarimizin egitime verdikleri önem sayesinde bu diplomayi hak ettik. Sizler gibi egitimin vazgeçilmezliginin farkinda olan, bilinçli ve aydin ailelerin toplumumuzu ileri götürecegini unutmayacak, gelecekte sizi örnek alacagiz. Hepinize kendim ve arkadaslarim adina tesekkür ediyorum.”

Mezun ögrenciler olarak yapmalari gerekenleri Habibe Aydin su cümlelerle ifade etti: “Mezun ögrenciler olarak yapmamiz gereken, mili ve manevi benligimizle çaga ayak uydurarak ülkemizi ve üniversitemizi, ulusal ve uluslararasi alanda en iyi sekilde temsil etmektir.” dedi.

Konusmalarin ardindan basarili ögrencilere plaket ve basari belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Özdogan ve Rektör yardimcilarimiz tarafindan verildi. 

Mezuniyet coskusunun tören öncesi basladigi Üniversitemizde, 8 bin dolayinda ögrenci ve ailesinin doldurdugu alanda baslayan mezuniyet töreninde ögrenciler 10’dan geri sayarak hep birlikte keplerini firlattilar, müzik esliginde mezuniyet coskusuna cosku kattilar.       

Törende mezuniyet pilavi ikram edildi.

Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleskesine Türkiye’nin degisik illerinden çocuklarinin mezuniyet sevincini paylasmak için gelen ögrenci aileleri, Evliya Çelebi Yerleskesinde mezun olan çocuklariyla bol bol hatira fotografi çektirdiler. Internet üzerinden yayin yapan DPU WEB TV ve Radyo Dumlupinar’da mezuniyete gelemeyen aileler için canli yayin yapti.

MEZUNIYET TÖRENI VIDEO GÖRÜTÜLERINI ASAGIDAKI LINKTEN ULASARAK, BILGISAYARINIZA SÜRÜKLE- BIRAK YAPARAK YÜKLEYEBILIRSINIZ.

ftp://194.27.43.10/MEZUN%DDYET%202014/

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Ocak 2014, Cumartesi / 1972 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığı, şehit astsubay ömer halisdemir kütüphanesi, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler