2014 Yili Seyitömer Höyük Kazi Çalismasi Açilisi Yapildi

Arkeoloji Bölümümüz tarafindan 2014 Yili Seyitömer Höyük Kazi Çalismasi Açilisi düzenlendi. Yapilan açilisa Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Eskisehir Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, çok sayida akademisyen ve davetli katildi.

Açilista konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari dile getirdi: “Üniversite sanayi isbirliginin çok güzel bir örnegini 9 yildir hep beraber yasiyoruz. Kentler bir milletin kimligidir. Bir milletin hafizasidir. Bu anlamda Kütahya en zengin hafizaya sahip sehirlerdendir.  Bu kaziyla tarihe küçük bir dokunusta bulunmaya çalisiyoruz. 5000 yillik buluntular sayesinde 5000 yil önceki insanlarla tanismis olduk. Bu topraklarda böyle bir sanatin, estetigin ipuçlarini, izlerini yakaladik. Buluntularla ilgili müze çalismasi yaparak bu çalismalari insanliga sunacagiz. Nejat Hocamizi ve ekibini titiz ve sabirli çalismalarindan dolayi kutluyor, tarihe yaptigi katkilardan dolayi tesekkür ediyorum.”

Eskisehir Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç sunlari vurguladi: “Komsu ilimizde böyle bir çalismanin yapilmasi bizi sevindirdi. Nejat Hocamiz büyük bir degerdir. Onun çalismalarini merak ettigim için buradayim. Tarihini bilmeyenlerin cografyasini baskalari çizer. Birçok yerde sehirlerin bellekleri yok ediliyor. Burada 5000 yillik tarihe sahip çikilmasi son derece önemli. Eskisehir’de eylül ayinin ikinci yarisinda Pismis Toprak Sempozyumu düzenliyoruz. Izin verirseniz burada çikarilan buluntulari sempozyumda sunabiliriz.”

Arkeoloji Bölüm Baskanimiz ve Kazi Baskani Prof. Dr. Nejat Bilgen sunlarin söyledi: “Üniversitemiz, Kütahya’miz ve Anadolu tarihi ve arkeolojimiz için çok önemli bir kazinin onurunu yasiyoruz. 9. Kazi sezonuna geldik. Bize 300 isçi saglayan Çelikler A.S’ye tesekkür ediyorum.

M.Ö. 3000 yillarina ait buluntulara ulastik. Bu kazilarla bu tarihi en son noktasina kadar degerlendirmeye çalisiyoruz. Bilimsel birçok sonuçlar elde ettik. On farkli ülkeden bilim insanlari buraya gelip bu çalismalari tahrip ederken ne yazik ki Kütahya’nin tam destegini alamadik. Bütün dünya Seyitömer Arkeolojik kazi çalismalarina odaklandi. Umarim gelecekte Kütahya buranin önemini kavrar ve burayi sahiplenir.”

Konusmalarin ardindan davetliler buluntulari inceledi. Kazi ekibindeki arkeologlar tarafindan buluntularla ilgili bilgiler verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Haziran 2014, Pazartesi / 1882 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler